Wanneer je later oud bent wil je geen financiële zorgen meer hebben. Het is dan ook zeer belangrijk om op jonge leeftijd al over je pensioen na te gaan denken. Je wilt dat natuurlijk uitstekend geregeld hebben voor later. Vaak wordt het regelen van dit soort zaken door mensen uitgesteld, omdat ze het niet snappen of er niet helemaal uitkomen. Ik adviseer veel mensen dan ook om zich te laten adviseren door een onafhankelijke pensioenadviseur. Een pensioenadviseur zoekt alles voor je uit en zorgt ervoor dat jij je financiële zaken voor elkaar hebt.

Hoeveel pensioen heb ik nodig?
Bij het regelen van je pensioen moet je voor jezelf duidelijk nagaan wat je wensen voor later zijn. Iedereen ontvangt bij het bereiken van de AOW-leeftijd het AOW-pensioen. Dit pensioen dien je zelf nog aan te vullen met een werkgeverspensioen of privépensioen. Het is belangrijk om na te gaan hoeveel pensioen je momenteel opbouwt. Bij de meeste werkgevers bouw je automatisch pensioen op. Echter is het wel belangrijk om te weten hoeveel dit is. Voldoet dit aan je wensen voor later?

Pensioen voor ondernemers
Ondernemers bouwen zelf geen pensioen op en zijn dus genoodzaakt om zelf over hun pensioen na te denken. In de praktijk zien we vaak dat de opgebouwde waarde van hun onderneming dient als pensioen. Bij het bereiken van de pensioenleeftijd kan de zaak worden verkocht en kan het vermogen wat hierbij vrijkomt worden gebruikt als pensioen. Ondernemers kunnen zelf ook maandelijks bijsparen in een privépensioenpot.

Pensioenadvies in Enschede

Zelf ben ik woonachtig in Enschede en ben ik ook op zoek gegaan naar een pensioenadviseur in Enschede. Een bekende raadde Laponder Voortman aan. Ik heb samen met deze partij gekeken naar de huidige opbouw van mijn pensioen en mijn wensen voor de toekomst besproken. Ze adviseerden mij nog om extra pensioen bij te gaan sparen, omdat dit voor mij fiscaal zeer aantrekkelijk is. Zo bouw ik meer pensioen op en scheelt dit mij maandelijks zeer weinig onderaan de streep.