Wat is een Restaurant POS Systeem?

Wanneer alles gedigitaliseerd wordt, waarom zou u dan uw restaurant achter laten? De gemakkelijkste manier om uw restaurant operaties te automatiseren en te digitaliseren is door het implementeren van een POS in uw restaurant. Nu, alle nieuwkomers in de industrie misschien niet weten wat is een restaurant POS-systeem is en hoe kan het nuttig zijn voor uw restaurant. In dit artikel praten we over wat precies is een restaurant POS-software en hoe het zorgt voor end-to-end beheer van uw restaurant.

Wat is een restaurant POS-software?

Een restaurant POS software is een point of sale systeem dat de transacties verwerkt die gebeuren in een restaurant. Aanvankelijk was een traditioneel verkooppunt gewoon een restaurant factureringssoftware die bestellingen aanvaardde en een ontvangstbewijs genereerde. Echter, met de komst van cloud technologie, evolueerde het nederige POS systeem tot een compleet restaurant management systeem. Gewapend met Stock & Inventory Management, Smart Reporting & Analytics, Customer Relationship Management en meer, vermindert een restaurant POS manuele arbeid en vereenvoudigt het de operaties. Voeg daarbij integraties met de verschillende toepassingen van derden zoals Online Bestellen, E-wallets, Tafelreservaties, Loyaliteitsprogramma’s, enz., en de restaurant POS machine wordt een end-to-end oplossing voor restaurant management.

De cloud-gebaseerde restaurant POS software werkt zowel online als offline; dus zelfs als uw internet niet werkt, zal uw POS ervoor zorgen dat uw restaurant activiteiten nooit stoppen.

Waarom moet u een restaurant POS software installeren?

Laten we eens kijken naar de verschillende manieren waarop een restaurant POS machine de dagelijkse uitdagingen van restaurant operaties en management oplost.

belang van restaurant pos in een restaurant

1. Een Restaurant POS Systeem Vergemakkelijkt Uw Facturering Operaties

Facturatie is één van de meest kritische operaties in een restaurant. Afgezien van de eenvoudige facturering, kunnen meerdere andere dingen de processen verbeteren en de klantenervaring verbeteren.

Uw restaurant POS systeem moet zowel de klanten als de servers toelaten om het volledige menu op de tablet te bekijken. Een dergelijke tafel facturatie functie zal de betrokken handmatige arbeid verminderen en ook de klanttevredenheid verhogen.

Een slimme restaurant POS machine maakt het ook mogelijk om gesplitst te factureren wanneer uw klanten daarom vragen.

Tip: https://untill.nl/producten/kassasystemen-horeca/

Bestellingen van alle leveringsplatformen worden rechtstreeks in het POS gepushed. Dit elimineert de noodzaak om manueel de bestellingen van de verschillende online bestelkanalen toe te voegen. Samen met de bestellingen, komen de klantgegevens die direct kunnen worden toegevoegd aan uw CRM database.

2. Een Restaurant POS Systeem stelt u in staat om een strakke controle te hebben over uw voorraad en inventaris

Het niet scherp in de gaten hebben van uw voorraad en inventaris kan een van de grootste blunders zijn die u maakt. Te veel bestellen of te weinig bestellen, beide kunnen rampzalig zijn voor uw restaurant. Dus, terwijl het selecteren van een restaurant POS, zorg ervoor dat het u toelaat om strakke controle over deze sectie die een bron van uw constante zorg kan zijn hebben.

Een slim restaurant POS systeem met een geïntegreerd Inventory Management System stuurt u een waarschuwing wanneer een voorraaditem zijn herbestelniveau bereikt. Dit zorgt er niet alleen voor dat u nooit bestelt terwijl dat artikel nog in voorraad is, maar het zorgt er ook voor dat uw keuken nooit zonder voorraad komt te zitten. Uw POS zal u helpen om eventuele voorraadbeheerfouten te vermijden die u anders misschien onbewust zou begaan.

Een juiste restaurant POS kunt u totaal de fysieke voorraad en de ideale voorraad, die automatisch vermindert de omvang van eventuele discrepantie als het gaat om inventaris.

Recept beheer is een integraal kenmerk van Inventory Management als het bijhoudt van de hoeveelheid voorraad verbruikt tijdens de bereiding van elk gerecht. Geïntegreerd met de POS, geeft deze functie u gedetailleerde rekeningen van de hoeveelheid van de werkelijke verbruikte voorraad.

In het geval dat u meerdere verkooppunten en één basiskeuken heeft, moet uw POS een Centrale Keuken Module hebben om een goede circulatie van grondstoffen en halfverwerkte items naar de verschillende verkooppunten te verzekeren.

Waarom moet u een restaurant POS installeren?

3. Een Restaurant POS Systeem zal uw Customer Relationship Management verbeteren

U als restaurant eigenaar moet altijd proberen een sterke klantenrelatie met uw klanten te cultiveren. Hoe een restaurant POS zal u helpen om een betere relatie met uw klanten te ontwikkelen zijn:

Met de hulp van uw restaurant POS, kunt u uw volledige klantendatabase centraal beheren. In het geval van meerdere verkooppunten, kunt u een centrale database van klanten hebben en de klanten segmenteren op basis van hun geografie, bestelgedrag en geschiedenis.